Vælg de rigtige løbeskab som begynder

løbeskoHvis man er helt ny indenfor løbetræning, så er det ikke sikkert, at man endnu ved, hvor vigtigt det er at have de rigtige løbesko. Det er utrolig vigtigt, og spørger du den har har løbet igennem en længere periode, så vil du med sikker hed og få det at vide. Løbesko er derfor ikke noget man bare lige købe. Det er vigtigt at se sig lidt for, og søge lidt vejledning. Det er jo måske også derfor du er landet på siden her.Hvis man går ned i en sportsforretning, så kan det være en kæmpe udfordring. Der er mange der har det på samme måde, som når de køber vin, og køber det par de synes er pæneste. Det har du måske allerede gennemskuet nu, at det ikke er den rigtige måde at gøre det på. At du få valgt det rigtige par, det kan faktisk betyde hele forskellen, imellem at få en rigtig god oplevelse, og så får en rigtig dårlig. Der er også nogle ting ind i mellem, men sådan groft sagt, så betyder det hele forskellen.

Hovedformået med et par gode løbesko er, at de skal passer godt på dine fødder Det er vigtig at der er støtte de rigtige steder, og hvis du får valgt det rigtige par, så kan det fkatisk også beskytte dig lidt i mod de skader, der ellers kan opstå. Fødder er ikke ens, så derfor er der ikke et par, der er bedste til alle.

Hvilken løbesko skal netop du vælge ?

Du har sikkert gjort dig en masse tanker omkring din nye motionsform. Du har sandsynligvis også tænkt lidt over hvor du skal løbe. Her tænker jeg mest hvad det er for et underlag du kommer til at løbe mest på, for det er faktisk vigtigt at du tænker over det. Det første du skal gøre op med dig selv, er altså hvor du skal løbe. Hvis du endnu ikke har udset dig en tur at løbe, så prøve at gå eller cykel rundt i det nærområde der findes omkring det. Der er helt sikkert steder der kan være gode at løbe, også selvom du til en start måske ikke har lyst til, at der er alt for mange der kigger. Find derfor et sted, hvor der ikke kommer så mange biler der kan se dig.

Typer af underlag og krav til en løbesko

Hårdt underlag

Hvis du har tænkt dig at løbe på et hårdt underlag som fx. asfalt , beton etc. Så er der vigtigt at du får valgt dig et par løbesko, der har en rigtig god støddæmpning. Hvis din løbesko ikke har det, så kan du ret hurtig få ondt i kroppen, og måske ikke mindst hovedet, fordi det giver små stød op gennem kroppen, hver gang du tager et skridt. Kig efter en god støddæmpning. Du skal være være opmærksom på, at det ofte betyder, at der er brugt lidt bløde materialer i skoen, men det betyder så desværre, at der ikke er den samme støtte i skoen, og det skal du være opmærksom på, når du løber ind i noget lidt mere ujævnt underlag. Hvis du mest løbet på fortov etc, så bliver overdelen på skoen ikke særlig belastet, og du kan derfor nøjes med, at sålen er understyret med gummi

Ujævnt underlag

Hvis du har planer om, at du vil løbe i skoen, hvor der måske er et mere ujævnt underlag, så skal du vælge en sko, der er god støtte i, sådan at dine ankler og fødder ikke lider skader under din løbetur. Du skal også tænke lidt over, at det kan slide lidt mere på overdelen, så vælg en sko der har en god vandafvisende overflade, sådan at sko ikke tager skade, og at du ikke får våde fødder på din løbetur. Hvis det sker så kan du ret hurtig få vabler, og så er den løbetur og måske den næste ødelagt.

Hvor køber du din løbesko

Du har jo helt enkelt 2 valg du skal lave. Du kan vælge at købe din online, hvilke i mange tilfælde har den fordel, at der er en hel del at spare. Desværre så er det meget svære at få en fornemmelse af sko, og prøve at gå med den. Er der støtte de rigtige steder, og virker det godt at have den på. Lige omvendt er det når du går i butikkerne. Du kommer nok til at betale lidt mere, men så har du også mulighed for at benytte den service der følger med. Du kan prøve skoen, du kan få råd og vejledning til, om det er den rigtig sko du kigger på.

Du kan vælge vælge en kombi – Det er ikke særligt populært at sige der, men man kan godt gå ned i en butik, og få hjælp til at vælge en løbesko. Derefter kan man kigge på nettet hvad den pågældende sko koster der. Derefter kan du fortælle i butikken hvad du kan købe den til på nettet, og min erfaring er, at du i mange tilfælde så kan få den samme pris i butikkerne, for de vil gerne have det salg. Det kan godt være at det ikke er nogen populær metode at bruge, men på den anden side hvis du kan spare noget, så kan du måske også få noget godt tøj. Det koster ikke noget at spørge, og hvis de bliver sure iver det, så kan du jo bare handle på nettet. Næste gang du skal have nye løbesko, der ved du meget mere hvad du går efter, og du kan handle på nettet hvis du har lyst til det, og kan man bedre lide at gå ned i en butik, så skal man gøre det. Man skal i det hele tage handel der man har det bedst ved at handle. Der er meget forskellige hvor jeg selv handler, for nogle tid kan jeg bedst lide at købe i butikkerne. Man skal jo heller ikke se bort fra, at det er rigtig hyggeligt at gå en tur nede i gågaden, og opleve det liv der er. Der er jo risiko for at meste det, hvis vi alle sammen handler på nettet. Tænk derfor over, at det er vigtigt også at støtte din lokale butik.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Vælg de rigtige løbeskab som begynder, 10.0 out of 10 based on 1 rating